1.Saati Dengeli Ayarlayın
Yaz mevsimi D vitamini açısından bol olsa da Güneşin ışınları yoğun sıcaklarda zararlı oluyor.Çocukları plaja çıkarırken saatinizi dengeli ayarlayın.Özellikle saat 11:00 ile 16:00 arası çocuklarınızı sıcakta tutmamaya özen gösterin.
2.Açık Renkli Kıyafetler Tercih Edin
Çocukların sıcak zamanlarda dışarı çıkması durumunda Güneş ışınlarını çeken koyu renkli giyiler yerine Güneş ışınlarını yansıtan açık renkli giysiler kullanmakta fayda vardır.Çocukların hassas bölgelerini kapatan ve bol, sıkmayan giysiler kullanılmalıdır.
3.Güneş Gözlüğü ve Şapka Kullanın
Çocukların güneş altında kalması çocukları sersem yapar hatta güneş çarpması olabilir.Bu durumu önlemek için açık renli bir şapka ile çocuğun kafasını ve güneş ışını geçirmeyen güneş gözlüğü ile nari gözlerini koruyun.
4.Bol Su Tüketimi Sağlayın
Her dönemde düzenli su kullanımı önemlidir.Fakat yaz aylarında su ihtiyacı daha fazladır.Biz büyüklerin bile bazen ihmal ettiği su tüketimini çocuklara karşı kesinlikle ihmal etmemeliyiz.Yaz aylarında bol su tüketimi vücut için koruyucudur ve sağlık açısından gereklidir.
5.Güneş Altında Fazla Durmamasına Özen Gösterin
Çocuk vücudu değinziğimiz üzere daha hassastır ve sıcak havalarda dışarı çıkmaması daha doğrudur.Fakat dışarı çıkması durumunda 10-15 dk süreden fazla dışarıda kalmamaları yoğun gölgeliğin olduğu alanlarda korunmalıdır.
6.Güneş Koruyucu Krem Kullanın
Çocuklar genç yaşta sıcağa maruz kalması durumunda vücutta lekeler oluşabilir.İleriki dönemlerde cilt hastalıkları riski çoğalır.Bunun için kullanacağınız güne kremi en az 30 SPF koruma faktörlü olmalıdır ve alerjik içerik olmamalıdır.
7.Suya Dayanıklı Kremler Kullanın
Çocuklar yetişkinlere göre daha hareketli olduklarından su içerisinde sürekli oynamaları zamanla güneş kreminin etkisini yitirmesine sebep olur.Bu nedenle suya dayanıklı kremler kullanmalıyız.2 saat arayla kremi tekrar ugulamanızda fayda vardır.
8.Bebekler İçin
Bebekler için alerjenler bulunan kremleri uygulamak doğru değildir.Özellikle 6 aylık çocukların ciltleri çok narindir ve yoğun gölgenin olduğu alanlarda kalmalıdır.Mümkünse güneşe hiç çıkarılmamalıdır.
Sosyal Medya'da Paylaş :